Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

Церква св.Іоана Богослова [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 450].

Церква 1817 р. (дерев.) із с.Зелене Гусятинського району Тернопільської обл. і дзвіниця 1930 р. із с.Кут-Товсте Тернопільської обл. [Гудченко З.С. Музеї народної архітектури України. – К.: Будівельник, 1981 р.].

Дерев’яна церква св.Миколи 1817 р. із с.Зелене, майстри Яцентій Тхорик, Петро Грукалівський [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 100].

Церква поч. 19 ст. із с.Зелене Гусятинського р-ну Тернопільської обл. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Дерев’яна церква перевезена до Музею народної архітектури в Києві. Серія хрестів біля церкви також зосереджена в цьому музеї (мабуть, вони походять з різних місць).

Довідка на сайті +