Церква

Церква

Розмір зображення: 800:637 піксел

Затишне. Мала церква 1997 р. Світлина 1998 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 142.

Затишне (Тошнадово) Берегівський район

Церква. 1997. (УГКЦ)

Село заснували в 1932 р. вихідці з Іршавського та Хустського районів. Ще в кінці 1930-х заклали фундамент під будівництво церкви, але прихід радянської влади унеможливив будівництво.

12 серпня 1994 єпископ Йосип Головач, о. Володимир Маргітич та дяк Мирослав Маргітич провели службу Божу і освятили наріжний камінь під будівництво греко-католицької церкви. Проект розробив архітектор з Будапешта Йосип Сливка, виходець із Закарпаття. Робочі креслення виконали Іван Скиба, Арнольд Медвецький та Ганна Мацко. Через труднощі з коштами вірники спорудили лише малу церкву біля готового фундаменту великої церкви та окрему дзвіницю. Бригада будівельників з Берегова, яку очолював інженер Володимир Гісем, працювала 4 місяці, і 12 жовтня 1997 р. єпископ І. Семедій освятив церкву.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 142.