Торське с

Згадується з 1 п.17 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

7 березня 1440 р. польський король Владислав 3, узявши від червоногородського старости Теодорика з Бучача 4 шуби, ткані золотом, та 2 коня, пообіцяв йому на найближчому сеймі перевести на дідичне право 17 сіл або належно заплатити: Ywanye, Torczkue, Dambrowin, Worwonczicze, Burgrabyncze, Costkowce, Humancze, Chmelava, Letacze, Brzemyona, Swydowe, Dulyby, Czelenycze, Sokolow, Parchowa, Nowosydlcze et Koczmirin у Руській землі в повітах Червоногородському і Коропецькому [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 253].

Torczkue – Торське Заліщицького району. Карта надання при с. Червоногради. [М.Жарких, 28.02.2009 р.]

Довідка у Вікіпедії:

Черныш Е.К. Неолитическое поселение у с.Торское на Днестре. – Краткие сообщения Института археологии АН СССР, 1962 г., т. 92, с. 83 – 86.

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Тернопільської області»: хутір Шруси, Торськівської сільської Ради, іменувати хутір Підгірний. [Нині невідомий.]