Закарпатська область

Мукачево м

Мукачево м

Розмір зображення: 800:520 піксел

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 10 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Верховна Рада України постановляє (23.05.2017 № 2065-VIII): Перейменувати місто Мукачеве Закарпатської області на місто Мукачево.

Бернякович К.В. Енеолітичне поселення на Малій Горі біля м.Мукачеве. – Археологія, 1966 р., т. 20, с. 163 – 170.

Наталія Білак (12.07.2012)

Підгород с
Підгород с
Підгоряни с
Підгоряни с (+)
Росвигово с
Росвигово с (+)
Городище
Городище
Мукачівський деканат 	У 1814 р. в Мукачівському деканаті було 12 парохій і 12 590 вірників. У 1896 р. в 10 парохіях було 10 церков і лише 4 церкви в…
2000 р. Церкви України: Закарпаття
Мукачівський район 	У 1920-х – 1930-х роках у Мукачівському районі було збудовано 10 дерев’яних православних церков та 3 муровані. З дерев’яних…
2007 р. “Єрусалим у центрi Європи. Мандрівка «єврейським» Мукачевим”
Замок “Паланок” 14 – 15 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956 р., с. 36]. …
Замок “Паланок” (+)
Каплиця 16 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956 р., с. 36]. 	Каплиця 16 ст.…
Каплиця св.Мартіна (+)
Миколаївський монастир 1360 – 1806 рр. (вул.Північна, 2) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури…
Монастир св.Миколи (+)
Мукачево (вул. Федорова) 	Церква ікони Почаївської богоматері. 1993. (УПЦ) 	Церкву збудували в центрі Мукачева впродовж 1992 – 1993 років. За основу…
Церква Почаївської богородиці (+)
На вул.Тімірязева, 2000..2007 рр.
Церква Різдва богородиці (+)
Мукачево-Червона Гора. Церква Усіх скорботних радість, 1996 р. Світлина 1998 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с.…
Церква Усіх скорботних радість
Мукачево Мукачівський район 	Церква Успіння пр. богородиці. 1859. (УГКЦ) 	Перша згадка про місто належить до середини XII ст. У 1376 році місто…
Церква Успіння (+)
Палац графів Шенборнів