2009 р. Закарпатські замки відвідає граф Шенборн з Австрії

Дата: 23.03.2009

У понеділок, 23 березня, голова облдержадміністрації Олег Гаваші та голова обласної ради Михайло Кічковський провели зустріч з учасниками австрійського інформаційно-інвестиційного туру “Замки Закарпаття”. Йшлося, насамперед, про обмін досвідом у сфері збереження культурних пам’яток та використання альтернативних видів енергії. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Делегація з Австрії, керівником якої є граф Даміан Шенборн, планує цього тижня відвідати визначні культурно-архітектурні пам’ятки краю, передусім середньовічні замки. Під час зустрічі з керівництвом області представники інформаційно-інвестиційного туру “Замки Закарпаття” відзначили туристичний потенціал краю, який, на їх думку, необхідно використовувати для популяризації Закарпаття в європейських країнах.

Граф Даміан Шенборн констатував, що в цьому плані Закарпаття може розраховувати на підтримку громадських організацій Австрії. Олег Гаваші повідомив представникам туру, що питанню збереження замків Закарпаття останніми роками приділяється чимало уваги. Окрім загальнодержавних заходів на місцевому рівні розробляються заходи щодо збереження унікальних пам’яток архітектури.