Нанково с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка у 1391 році як Huzkaz, далі 1409 – Huzthkwz, Hwzthkez, 1462 – Huzthkez, 1550 – Hwzthkewz, 1610 – Huzthköz, 1725 – Husztkőz, 1773 – Husztkőz, Nankova, 1808 – Husztköz, 1828 – Husztköz, Nankowo, 1838 – Husztköz, 1851 – Husztköz, Nánkova, 1877 – Husztköz, Nánkoro, 1913 – Husztköz, 1925 – Nankovo, 1930 – Nankovo, 1944 – Husztköz, Нанково, 1983 – Нанкове, Нанково, 1995 – Нанково.

Рішення про перейменування села Нанкове на село Нанково прийняла Закарпатська обласна рада 06.04.1995 р. Дата опублікування 01.06.1995 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 23, стор. 515).

Закарпатська обласна Рада народних депутатів рішенням від 6 квітня 1995 року внесла в адміністративно-територіальний поділ окремих районів такі зміни: у Хустському районі уточнила назву села Нанкове Нанківської сільради на Нанково.