Данилово с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка 1390 р. – Huzthokna, 1391 – Danalafalua, 1462 – Sofalwa, 1550 – Soffalwa, 1610 – Soffalua, 1725 – Soófalva, 1773 – Soófalva, Danyilesty, Danilova, 1808 – Sófalva, Danilowá, Danilest(y)i, 1828 – Soófalva, Danilowo, 1838 – Sófalva, 1851 – Sófalva (Danilova), 1877 – Sófalva, Danilovo, 1913 – Husztsófalva, 1930 – Danilove, 1944 – Husztsófalva, Данилово, 1983 – Данилове, Данилово, 1995 – Данилово.

Рішення про перейменування села Данилове на село Данилово прийняла Закарпатська обласна рада 06.04.1995 р. Дата опублікування 01.06.1995 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 23, стор. 515).

Закарпатська обласна Рада народних депутатів рішенням від 6 квітня 1995 року внесла в адміністративно-територіальний поділ окремих районів такі зміни: у Хустському районі уточнила назву села Данилове Данилівської сільради на Данилово.

Список літератури – на сайті «».