Боково-Хрустальне м

Історичні адміністративні поділи

Місто утворене 1954 року на основі робітничих селищ, що виникли навколо шахт 12біс, 7/8, 13біс, 5/7, «Янівська», с-ще Шахти N12-13 засноване у 1914 р., смт Шахти N5-біс засноване у 1930 р.

Постанова Верховної ради України від 20.07.2016 р.: перейменувати місто Вахрушеве Краснолуцької міської ради на місто Боково-Хрустальне .

Довідка у Вікіпедії:

Указ Президії ВР УРСР від 23 листопада 1945 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Ворошиловградської області»: селище Браунівка, селищної Ради шахти № 7/8, іменувати селище Шахтарське. [Нині невідоме.]

Більше про шахту № 7-8:

Указ Президії ВР УРСР від 23 листопада 1945 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Ворошиловградської області»: село Янівка іменувати село Іванівка і Янівську сільську Раду — Іванівська. [Нині це південно-західна частина м. Боково-Хрустальне при кордоні із Донецькою обл.]