Церква Введення

Церква Введення

Дерев’яна церква Введення 1920-х рр. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 112].

с. Храпличі (Хрептичі).

Мостиський.

Церква Введення Пр. Богородиці. 1920-і.

Третя за рахунком церква згоріла під час нападу турецьких військ в кінці XVII ст. разом з ерекційним актом. У 1787 р. громадою та коштом пароха о. Тимофія Бачинського споруджено нову дерев’яну церкву по пожежі попередньої. У 1905 р. її відреставровано, але під час першої світової війни у 1914 р. була знищена. По війні зведено тимчасову каплицю, яка була оновлена громадою на чолі з о. Дмитром Дорошем у 1970 р. Це невелика дерев’яна тризрубна безверха будівля, увінчана маківками на гребенях дахів.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 159 Галицька фінансова прокуратура, опис 9, справа № 1769, 1773.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 358.

Довідка на сайті