Церква Різдва богородиці

Церква Різдва богородиці 1616 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 92].

Дерев’яна церква Різдва богородиці 1613 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 152].

Фігури апостолів Петра і Павла з більш ранньої церкви в селі Хотинці (1615 р., Польська Народна Республіка); вони й тепер містяться у вирізах стіни, що відділяє бабинець від головного приміщення. Ці твори належать різцю місцевого майстра і відбивають загальні особливості в розвитку монументальної скульптури. [Історія українського мистецтва. – К.: Наукова думка, 1967 р., т. 2, с. 153]

Дещо дріб’язково трактує форму майстер розписів церкви Різдва богородиці 1615 року в селі Хотинець, біля Яворова. На жаль, вони вкриті такою кіптявою, що без розчистки важко будь-що певне сказати про них. Тільки в сцені «Страшний суд» видно, що окремі постаті та чорти гостро й дотепно намальовані. [Історія українського мистецтва. – К.: Наукова думка, 1967 р., т. 2, с. 190]

Діюча греко-католицька церква (станом на 30.06.2000 р.)

Джерело:

Дерев’яна парафіальна церква Різдва богородиці (перед 1600 чи 1613 р.). Після 1947 р. не використовувалась, якийсь час стояла замкненою. В 1991 – 1992 рр. виконано капітальний ремонт. Частково зберігся іконостас. На стінах є розписи 1735 р., наприклад, сцена страшного суду на південній стіні. Чудотворна ікона богородиці.