2010 р. У Хотинської фортеці – новий директор

Дата: 08.12.2010

Державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця» очолив відомий науковець, історик-археолог Любомир Михайлина. Його колективу історико-архітектурного заповідника представив перший заступник голови ОДА Георгій Галиць. Про це ЗІКу повідомили 7 грудня у прес-службі ОДА.

Перший заступник голови ОДА Георгій Галиць підкреслив, що Любомир Михайлина – не лише людина з великим досвідом роботи у державних структурах, а й відомий науковець, доктор історичних наук, який багато праць присвятив дослідженню пам’яток Буковини. «Впевнений, що під його керівництвом історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця» стане відомим туристичним центром не лише в Україні, а й за її межами», – відзначив Георгій Галиць.

Любомир Михайлина багато років працював у Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича на кафедрі археології та етнографії. Свою роботу у державних структурах розпочав на посаді начальника відділу науки Чернівецької ОДА. Потім вже в Києві працював в Міністерстві праці та соціальної політики, Інституті археології. На Буковину повернувся після призначення головою ОДА Михайла Папієва.

Колишнього директора Державного історико-архітектурного заповідника «Хотинська фортеця» Людмилу Пастух, яка багато років пропрацювала на цій посаді, звільнено у вересні ц.р. за поданням голови ОДА Михайла Папієва.

Михайло Папієв звернувся з офіційним листом до міністра регіонального розвитку та будівництва України Володимира Яцуби з проханням розірвати трудовий договір із керівником заповідника Л. Пастух, термін дії якого завершився 17 вересня. Проти такого рішення виступали працівники заповідника та місцева інтелігенція.

Л. Пастух, коментуючи місцевим ЗМІ причину свого звільнення, заявила, що на неї чинять тиск, оскільки вона виступає проти будівництва комплексу «Фортеця гетьманів» в охоронній зоні Державного історико-архітектурного заповідника «Хотинська фортеця».