Волиця с (Хмельницька ТГ)

Історичні адміністративні поділи

Село Волиця – нині зветься Плоскове [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К.: Політвидав, 1969 р.].

Верховна Рада України постановляє (05.05.1996, № 158/96-ВР): Відновити селу Плоскове Хмельницького району Хмельницької області колишнє найменування – Волиця.

5 липня 1441 р. польський король Владислав 3 записав кам’янецькому каштеляну Бедриху 100 гривень на селах Остапківці (Stapkowscze) над р.Смотрич і Плоска (Ploska) над р.Плоска у Смотрицькому повіті Подільської землі [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 256 – 257].

впадає у Бог в межах сучасного міста Хмельницький.