Шпичинці с (Лісовогринівецька ТГ)

Історичні адміністративні поділи

Село Великі Шпичинці назване від розташування на шпилі. За переказом, спочатку було м-ко Синківці за 2 версти від Шпичинців – воно розорене ворогами. Там виорювали кукси цегли та посуду [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9]. Нині зветься Жовтневе [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К.: Політвидав, 1969 р.].

Рішення про перейменування села Жовтневе на село Шпичинці прийняла Верховна Рада України 21.02.1994 р. Рішення № 3971-XII. Дата опублікування 01.06.1994 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 24, ст.194).

Президія Верховної Ради України постановляє (21.02.1994, № 3971-XII): Відновити колишні найменування населеним пунктам Хмельницької області: селу Жовтневе Хмельницького району – Шпичинці.