2011 р. На Тернопільщині горіла церква – пам’ятка архітектури XIX століття

Учора, 27 жовтня, у с. Хмелева Заліщицького району Тернопільщини виникла пожежа у молитовному залі храму Параскеви Сербської. Як повідомили у Центрі пропаганди УМНС України в області, церква збудована у 1880 році та є пам’яткою архітектури XIX століття, належить УПЦ КП.

Вогонь охопив приміщення о 12.40, через півгодини після ранкового богослужіння. Дим над храмом помітив один з мешканців села, який проходив поряд. Першими рятувати святиню кинулися налякані парафіяни. До прибуття рятувальних підрозділів вони власними силами намагалися стримувати полум’я та почали виносити на вулицю церковне майно.

О 13.41 три пожежні команди вогонь ліквідували. Вдалося врятувати будівлю храму та матеріальних цінностей на суму близько 800 тис. грн. Жертв і постраждалих немає.

На жаль, вогонь встиг знищити образ Св. Миколая кінця ХІХ ст., а також дерев’яні колони та стіл. Крім того, пошкоджено іконостас та облицювання стін.

На місці події працювала оперативна група УМНС України в області. Причину пожежі встановлюють.

«Західна інформаційна корпорація»

От так цим професійним християнам і треба! Скільки житиму – не забуду тих “високохристиянських” слів, якими вони мене виганяли із села в 1992 році! Нехай тепер думають, що той бог, до якого вони моляться, їх таки покарав. М.Жарких, 29.10.2011 р.