2010 р. У Вишневецького замку відбудеться бал

Про це в інтерв’ю журналу Профіль повідомив голова облдержадміністрації Михайло Цимбалюк. Захід відбудеться в рамках програми відновлення і розвитку фортифікаційних споруд області. “На бал у Вишневецький замок запросимо всіх, кому небайдужа доля цього прекрасного палацу, і хто готовий сприяти його відродженню”, – розповів Цимбалюк.

Губернатор також повідомив про намір відкрити в цьому замку музей картин відомого художника, уродженця Тернопільської області Івана Марчука. За словами Цимбалюка, художника також запросять на бал.

Коли саме відбудеться бал, губернатор конкретно не сказав, лише зазначив, що це відбудеться “скоро” .

Цимбалюк також розповів, що в державну програму відновлення та розвитку фортифікаційних споруд, розраховану до 2015-го року, увійшло 12 замків Тернопільської області. “Плануємо, що крім них туди увійде ще вісім об’єктів. Розраховуємо, що до 2015 року ми однозначно повинні ці об’єкти відновити і створити єдину карту туристичних маршрутів нашими фортецями, замками і палацами. Фінансування здійснюватиметься за рахунок держави і місцевих ресурсів”, – сказав Цимбалюк.

Вишневецький палац – архітектурна пам’ятка XVIII століття загальнодержавного значення в смт. Вишнівець Збаразького району Тернопільської області. Колишня резиденція останніх представника княжого роду Вишневецьких – Михайла-Сервація, а після його смерті 1744 – князів Мнішеків.

Французький письменник Оноре де Бальзак, який відвідав Вишнівець у 1848 році, назвав палац і парк малим Версалем.

Нагадаємо, раніше легендарний Свірзький замок під Львовом (той самий, який був Бетюнським монастирем, де отруїли Констанцію у фільмі про трьох мушкетерів) віддали в оренду на 50 років у приватні руки.