2007 р. Тернопільщина: Палацово-парковий комплекс у Вишнівці Збаразького району буде збережено

Дата: 22.03.2007

На Тернопільщині буде реалізовано низку заходів, спрямованих на збереження палацово-паркового комплексу у селищі Вишнівець Збаразького району. Відповідне доручення підписав голова Тернопільської облдержадміністрації Іван Стойко, – повідомили 22 березня ЗІКу у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

Керівник області доручив управлінню освіти і науки Тернопільської ОДА спільно із Збаразькою райдержадміністрацією до 1 липня 2007 року відселити ПТУ-5 з приміщень Вишнівецького палацу.

Головному управлінню промисловості та розвитку інфраструктури Тернопільської ОДА та регіональному відділенню Фонду державного майна України в Тернопільській області доручено до 10 травня 2007 року вирішити питання вивільнення Вишнівецькою фабрикою “Шкіргалантерея” господарських приміщень палацового комплексу.

Головне фінансове управління Тернопільської облдержадміністрації та Збаразька райдержадміністрація до 10 травня 2007 року повинні внести пропозиції щодо фінансування у 2007 році за рахунок обласного та місцевих бюджетів заходів Комплексної програми збереження та використання палацово-паркового комплексу в селищі Вишнівець Збаразького району.

Також на території замку буде проведено вибраковку та санітарну чистку зелених насаджень парку та археологічні досліджень на території палацово-паркового комплексу.

Джерело: «Західна iнформаційна корпорація»