Дземброня с

Історичні адміністративні поділи

Указ Президії ВР УРСР від 7 червня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Станіславської області»: село Берестецька Дземброня іменувати село Берестечко і Берестецько-Дзембронянську сільську Раду — Берестечківська.

Рада перейменувала село Берестечко Івано-Франківської області

4.06.2009, 17:30Верховна Рада України прийняла постанову Про перейменування села Берестечко Верховинського району Івано-Франківської області.

“За” проголосувало 303 із 433 народних депутатів України, зареєстрованих у сесійній залі.

Цією постановою село Берестечко перейменовано у село Дземброня.

Як зазначалося на засіданні парламенту, Дземброня – це давня назва села. Питання про перейменування села було підтримане громадянами на місцевому референдумі 18 лютого 2007 року.

Як наголошується у пояснювальній записці до проекту постанови, у даному селі бували Леся Українка, Василь Стефаник, а також Сергій Параджанов.

“Саме урочище Дземброня наснажило його на зйомки найвідомішої української кінострічки Тіні забутих предків”, – йдеться у пояснювальній записці.

Крім того, парламент присвоїв назву населеному пункту Свердловського району Луганської області, який відтепер буде названо село Калинник.

Парламент також встановив межі міста Приморськ Запорізької області та міста Звенигородка Черкаської області.

Постанова Верховної ради України від 4.06.2009 р. про перейменування села Берестечко Верховинського району Івано-Франківської області на село Дземброня