Комплекс пам’яток салтівської культури

Історико-археологічний музей-заповідник “Верхній Салтів” [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Салтівський археологічний комплекс: городище і катакомбний могильник – пам’ятка археології (9 ст. до н.е. – 4 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Готье Ю.В. Кто были обитатели Верхнего Салтова ? – Известия Государственной академии истории материальной культуры, 1927 г., т. 5, с. 65 – 84.

Семенов-Зусер С.А. Розкопки коло с.Верхнього Салтова 1946 р. – Археологічні пам’ятки УРСР, 1949 р., т. 1, с. 112 – 137.

Березовец Д.Т. Раскопки в Верхнем Салтове в 1959 – 1960 гг.: Печенежское водохранилище. – Краткие сообщения Института археологии АН УССР, 1962 г., т. 12, с. 18 – 22.

Колода В.В. . – “Археологічні дослідження в Україні в 1994-1996 роках”, К., 2000 р., с. 54 – 56.