2012 р. Пожежники врятували старовинну дерев’яну церкву на Рівненщині

Працівники МНС врятували від знищення старовинну дерев’яну Святотроїцьку церкву в селі Верба Дубенського району Рівненщини. Про це повідомила прес-служба міністерства.

За даними відомства, пожежа виникла о 3 годині 10 квітня, горів прибудований притвор.

“До гасіння пожежі долучились 3 відділення рятувальників. Першочерговим завданням бійців МНС було не допустити розповсюдження вогню на всю будівлю. За годину пожежа була локалізована, о 07:00 – повністю ліквідована. Вогонь пошкодив прибудований притвор церкви та 15-метрову дзвіницю. Завдяки оперативності працівників МНС, культову дерев’яну споруду, яка збудована ще в 1898 році, вдалося врятувати від повного знищення вогнем”, – зазначили у прес-службі.

Жертв та постраждалих внаслідок події немає. Причини пожежі та завдані збитки наразі встановлюються.