1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Варяж Село (Варяж).

Сокальський.

Церква Різдва Пр. Богородиці. 1677.

Вперше церква згадується у 1578 р. Дерев’яна будівля, давніше парафіяльна, була збудована, як свідчив напис на одвірку: «Anno Dni 1677», у 1677 p., ймовірно, на місці давнішої, бо шематизми датували її 1611 р. Після повернення цієї території до України в 1951 р. церкву розібрали в 1952 р. Це був невеликий тризрубний одноверхий храм, вкритий банею з ліхтарем на восьмерику нави. Церкву оточувало піддашшя, яке навколо вівтаря переходило в опасання на стовпах.

Sokalski B. Powiat Sokalski pod względem geograficznym, etnograficznym, historycznym i ekonomicznym. – Lw., 1899, s. 336.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 58 – 59.