^Турківський район

Вовче с

Перша згадка: 1519 р. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Перейменування: до 1969 р. (принаймні) звалось Вовче, в 1969..1971 рр. дано нову назву Середа [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1973 р. – К.: Політвидав, 1973 р.].

Рішення про перейменування села Середа на село Вовче прийняла Верховна Рада України 18.03.1991 р. Рішення № 847-ХІІ. Дата опублікування 09.04.1991 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 15, ст.184).

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (18.03.1991, № 847-ХІІ): Відновити населеним пунктам Львівської області колишні їх найменування: у Турківському районі селу Середа – село Вовче.

Стайня-стодола 1903 р. із с.Вовче Турківського району Львівської обл. в Музеї народної архітектури у Львові.

Вкладені елементи

Церква Введення в с.Вовче Долішнє [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 73]. 	Введенська церква 1680 р. (дерев.) [Пам’ятники архітектури…
Церква Введення (+)
Церква Різдва богородиці 1896 р. (дерев.) в с.Вовче Горішнє [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 73]. 	Дерев’яна церква Різдва богородиці…
Церква Різдва богородиці (+)