Верхнє Гусне с

Історичні адміністративні поділи

Кор[олева] Бона позволяє священику Луці Телепіану поставити церкву в с. Ушнім і записує йому суму 16 зл[отих]. 16 січня 1554 р. [Грушевський М. С. Сторінка з історії українсько-руського сільського духовенства (1899 р.), ].

Указ Президії ВР УРСР від 7 травня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Дрогобицької області»: населені пункти Гусно-Вижнянської сільської Ради Боринського району – село Гусне Нижнє іменувати село Нижнє Гусине, село Гусне Вижне іменувати село Верхнє Гусине і Гусно-Вижнянську сільську Раду, відповідно до назви її центру, іменувати Верхньогусинська.

Львівська обласна рада рішенням від 3 червня 2008 року внесла в адміністративно-територіальний устрій області наступні зміни: у Турківському районі уточнила назву села Верхнє Гусине Верхньогусиненської сільради на Верхнє Гусне.