Лопушанка с

Історичні адміністративні поділи

Станіслав Одровонж, староста самбірський, поручив Процеві Хомичу осадити с. Лопушанку на волоськім праві і дає йому в ній князівство, 16 цвітня 1532 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Кор[олева] Ізабела поручає Олехну Стебницькому осадити село на р. Лопушній і надає в нім війтівство йому. 31 марта 1556 p.

Кор[оль] Жиґимонт Август потверджує сю грамоту і при тім позволяє війту виставити церкву та надає йому сю парафію. 4 липня 1558 р.

[Грушевський М. С. Сторінка з історії українсько-руського сільського духовенства (1899 р.), ].

Указ Президії ВР УРСР від 7 травня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Дрогобицької області»: село Лопушанка Лехнева іменувати село Лопушанка і Лопушанко-Лехнівську сільську Раду – Лопушанська.