^Турківський район

Ісаї с

Ісаї с

Перша згадка: 2 пол.15 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Рішення про перейменування села Ісаїв на село Ісаї прийняла Львівська обласна рада 18.12.1990 р. Дата опублікування 01.03.1992 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 9, стор.253).

Виконавчий комітет Львівської обласної Ради народних депутатів рішенням від 18 грудня 1990 року вніс в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Турківському районі: уточнив назву села Ісаїв Ісаївської сільради на село Ісаї.

1990 р. 14 червня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 630-09.
1990 р. Вид на р.Стрий біля с.Ісаїв
Церква св.Михаїла 1767 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 162]. 	Церква 1663 р., (дерев.), майстер Ілля Пантелеймон;…
Церква св.Михаїла (стара) (+)
Церква св.Юрія (мурована) розташована поруч з дерев’яною церквою св.Михаїла. Вівтарем вона орієнтована на схід. Спостереження М.І.Жарких, 13.06.1990…
Церква св.Михаїла (нова) (+)