Церква св.Іоана Богослова

Церква св.Іоана Богослова збудована у 1767 р. – дерев’яна. У 1858 р. церква піднята на кам’яний фундамент. У 1898 р. до вівтаря прибудували ризницю і паламарню. Дерев’яна дзвіниця збудована у 1767 р. окремо від церкви. Іконостас 1767 р. – 4-ярусний [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 714 – 715].

Дерев’яна церква св.Іоана Богослова 1767 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 75].

Церква Йоана Богослова з дзвіницею 1767 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Тропове. Дерев.церква: орієнтація вівтаря 105°, до головної вулиці – А4, дерев.дзвіниця – А3, головний вхід – С3. Спостереження М.І.Жарких, 9 липня 1996 р.

Довідка на сайті