Топільниця с

Церква Успіння

Церква Успіння

Розмір зображення: 800:665 піксел

Церква Успіння 1730 р. (дерев.) і каплиця [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 213; Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 340].

Дзвіниця 18 ст. (дерев.) [НІА; Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 341].

Церква Успіння 1730 р. (дерев.) [Народна архітектура українських Карпат. – К.: 1987 р., с. 224].

Дерев’яна церква Успіння 1730 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 120].

Довідка на сайті

1925 р. Деревяні дзвіниці і церкви Галицької України
1925 р. Деревяні дзвіниці і церкви Галицької України (+)
Топільниця, горішня церква 	Джерело: Драган М. Українські деревляні церкви. – Льв.: 1937 р., т. 2, с. 61.
Схема плану
Топільниця, горішня церква. 	Джерело: Драган М. Українські деревляні церкви. – Льв.: 1937 р., т. 2, с. 77.
Схема фасаду
Церква у с. Топольниця Старосамбірського р-ну Львівської обл., 1730 р. Фасад. 	Джерело: Народна архітектура українських Карпат. – К.: Наукова думка,…
Схема фасаду
Церква у с. Топольниця Старосамбірського р-ну Львівської обл., 1730 р. План, розріз. 	Джерело: Народна архітектура українських Карпат. – К.: Наукова…
Схема плану і розрізу
Двері церкви в с. Тополениці, район Старий Самбір. Обмір П. Юрченка. 	Джерело: Юрченко П.Г. Дерев’яне зодчество України. – К.: 1949 р., с. 113.
Двері
Джерело: Українське мистецтво. І. Деревляне будівництво і різьба на дереві / В.Щербаківський. – Льв.: 1913 р., № 40.
[1913 р.] Звіниця XVII віку, с Топільниця, пов. Старий Самбір, Галичина
Давіниця. С. Топольниця Старосамбірського р-ну Львівської обл. 1730 р. 	Джерело: Народна архітектура українських Карпат. – К.: Наукова думка, 1987…
[1987 р.] Дзвіниця. Загальний вигляд
Світлина І. Синкальського 1992 р. Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 470. 	с. Топільниця (Горішня). …
1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія