Шумськ м

Перша згадка: 1149 р. [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Рішення про перейменування смт Шумське на місто Шумськ прийняла Верховна Рада України 21.06.1989 р. Рішення № 7647-XI. Дата опублікування 01.07.1989 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 27, ст.288).

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (21.06.1989, № 7647-XI): Уточнити найменування селища міського типу Шумське Шумського району Тернопільської області і надалі іменувати його Шумськ.

Верховна Рада України постановляє (15.12.1999, № 1303-XIV): Віднести селище міського типу Шумськ Шумського району Тернопільської області до категорії міст районного значення.

Цифрова карта міста: .