1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Терло.

Старосамбірський.

Церква Різдва Пр. Богородиці. 1872.

В грамоті 1415 р. польський король Ягайло підтвердив священика Михайла «при церкви святого Рождества Богородици на дідині Терлі при всім і при тім что послушало и слушает из віку віку вічного церкви святого… монастырю терлецкому, со всіми оужитки, с ліси, з бортми, сіножатми, с нивами, стави, с потоки. А так же оставляєм єго яко за князя Льва были, за руских княжит». Існував монастир і пізніше. У 1872 (1874) р. розібрали стару церкву, збудовану в XVII ст. і на її місці звели нову дерев’яну, тих же розмірів, тризрубну безверху будівлю. Багатосхилий дах її вінчають ліхтарі з маківками.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 635.