Розкошівка с

Історичні адміністративні поділи

Назване від родючого ґрунту [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

В 1905 р. зафіксована назва Роскошовка [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 291].

виконкому Вінницької обласної Ради депутатів трудящих № 416 від 6 липня 1957 р. «Про уточнення обліку населених пунктів»: село Розкошівка та село Стражгород Стражгородської сільської ради вважати за один населений пункт — село Стражгород.

Виконавчий комітет Вінницької обласної Ради народних депутатів рішенням від 30 травня 1989 року вніс в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Теплицькому районі відновив село Розкошівка, раніше об’єднане з селом Стражгород Стражгородської сільради, взяв його на облік і підпорядкував Стражгородській сільській Раді.

Довідка у Вікіпедії:

виконкому Вінницької обласної Ради депутатів трудящих № 416 від 6 липня 1957 р. «Про уточнення обліку населених пунктів»: включити в облікові дані адміністративного поділу новоутворені населені пункти і населені пункти, які раніш не були враховані: Селище зал. ст. Розкошівка — Тополівської сільської ради. [Нині невідоме.]