Ківшовата с

За адмін.поділом 16 – 18 ст. – Брацлавське воєводство

За адмін.поділом 19 ст. Таращанський повіт 19 ст.

За адмін.поділом 20 ст. Таращанський район

Рішення про перейменування села Ківшувата на село Ківшовата прийняла Київська обласна рада 23.06.1989 р. Дата опублікування 01.08.1989 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 31, стор.355).

Виконавчий комітет Київської обласної Ради народних депутатів рішенням від 23 червня 1989 року вніс в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Таращанському районі уточнив назву села Ківшувата на Ківшовата.

Згадується з к.16 ст. На фото 1930 р. видно 2 церкви [Історія міст і сіл УРСР: Київська область. – К.: ГРУРЕ, 1971 р.].

Сотенне містечко Білоцерківського полка в 1654 р.

“Кошеватское ленное имение”, до якого належали: м. Ківшувата, с. Буда (“-Ківшуватська”), Кислівка, Лука, Антонівка, Степок, Лук’янівка, Велика Березянка, Круті Горби, Закутинці, Січ Росська (або Січ Росева), Станишівка (“Ставишовка”), Дубівка. [Похилевич Л.И. Сказания о населённых местностях Киевской губернии. – К.: тип.КПЛ, 1864 г.].

Городище згадане [Історія міст і сіл УРСР: Київська область. – К.: ГРУРЕ, 1971 р.].

Список літератури – на сайті «».