2010 р. Замок у Свіржі на Львівщині також готують до концесії

Дата: 12.11.2010

Замок у Свіржі, що на Львівщині, готується до передачі у концесію. Про це 11 листопада під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький.

Він зазначив, що на сьогодні уже зроблено перший крок, проте концесіонера ще немає: «Зараз замок орендує Спілка архітекторів. 10-15 років там нічого не робилось, не було фінансування. Зроблене раніше стає запущеним. Оскільки, за рішенням Кабміну, це один із замків, який може бути переданий у концесію, ми маємо юридично зі Спілкою архітекторів налагодити наші стосунки. Вони листом уже відмовилися від оренди замку. Ми оформляємо документи, будемо шукати інвестора», – сказав В. Губицький.

Чиновник також наголосив, що Свірзький замок – це перлина Львівщини, і на його відновлення потрібні значні кошти та потужний інвестор.