Церква Покрови

Церква Покрови

Розмір зображення: 850:680 піксел

Церква Покровська, дерев., 7 кл., 1774 р. Попередня була освячена 1748 р., коли село називалося Сухим хутором. [Похилевич Л.И. Сказания о населённых местностях Киевской губернии. – К.: тип.КПЛ, 1864 г.].

Церква згадана [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 137]. Церква Покрови 1708 р. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 10].

Покровська церква 1708 р. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Покровська церква із с.Сухий Яр Ставищенського району Київської обл. в Музеї народної архітектури у Переяславі-Хмельницькому.

Довідка на сайті

Довідка на сайті