Паспортна інформація

Слов’янське городище

Пам’ятка археології

ІХ – ХІ ст.

Розміщення:

Вінницька обл., Тульчинський р-н, с. Суворовське, в 2 км на південний захід від села, на мисі вздовж правого берега струмка.

Загальний опис:

Розміри городища – 126×62 м. З напільного боку відокремлене ровом глибиною 7 м. Вал з напільного боку разом з ровом має висоту 8 м. Висота городища з південного сходу – 15 м. Нижня частина городища спускається в долину, частина якої обнесена валом для збору води. Поселення розташоване на прилеглих ділянках плато з двох боків городища, а також на лівому березі струмка. Тут знайдено гончарну кераміку з горизонтальними лініями, добре вираженими вінцями, яка належить до ІХ – ХІ ст.

Городище побудовано в Х ст. слов’янським племенем уличів.

Матеріали розвідок опубліковано у 1969 р.

Облікова інформація:

Взято під охорону згідно рішення Вінницького обласного виконавчого комітету Ради народних депутатів № 96 від 17.02.1983 р.

Охоронний № : 178.

Основна бібліографія, архівні дані:

Хавлюк П.І. Древньоруські городища на Південному Бузі // Слов’яноруські старожитності.- К., 1969.- С. 156-174.