Суми м

Пам’ятки міста

Богусевич В.А. Погребеине черняховской культуры в г.Сумы. – Краткие сообщения Института археологии АН УССР, 1960 г., т. 10, с. 103 – 105.

Махно Е.В. Могильник черняховского типа в городе Сумы. – Материалы и исследования по археологии СССР, 1967 г., т. 139, с. 28 – 34.

Вкладені елементи

Фортеця збудована в 1656 – 1658 рр. [Історія міст і сіл УРСР: Сумська область. – К.: 1973 р.]. 	За описом 1678 р.: “город Сумы построен в дубовом…
Фортеця (+)
Монастир св.Пантелеймона
Монастир св.Пантелеймона (+)
Воскресенська церква 1702 р. (пл.Петрівська) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956…
Церква Воскресіння (+)
Церква Покрови
Церква Покрови (+)
Спасо-Преображенський собор 1776 р. і дзвіниця 1821 р. (вул.Леніна, 10) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список.…
Собор Преображення (+)
Іллінська церква 1836 р. (вул.Червоногвардійська, 10) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.:…
Церква св.Іллі (+)
Церква св.Іоана Предтечі
Петропавлівська церква 1851 р. (Кладовище) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р.,…
Церква св.Петра і Павла (+)
Троїцький собор 1900 р. (вул.Дзержинського) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956…
Церква св.Трійці (+)
Фото Олега Години. Опубліковано 22.10.2010 р. ukrainaincognita.com 	Костел Благовіщення Діви Марії був зведений за сприяння Павла Харитоненка у 1911…
Костел Благовіщення
1983 р. 1 червня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 210-24.
1983 р. Невідома мені споруда
Кам’яниця
Кам’яниця
Михайлівський кадетський корпус
Михайлівський кадетський корпус (+)
Державний банк
Державний банк
Земська управа
Земська управа
Краєзнавчий музей
Краєзнавчий музей (+)
Садиба Асмолова
Садиба Асмолова (+)
Садиба Линтварьових
Садиба Линтварьових (+)
Садиба Харитоненка
Садиба Харитоненка (+)
Фото Олега Години. Опубліковано 22.10.2010 р. Адреса оригіналу статті: 	Пам’ятник на родинному похованні Харитоненків (вул. 20 років Перемоги,…
Пам’ятник на родинному похованні Харитоненків
Фото Олега Години. Опубліковано 22.10.2010 р. Адреса оригіналу статті: 	Пам’ятник на могилі доньки П.І. Харитоненка – Зінаїди (вул. 20 років…
Пам’ятник З. Харитоненко
2008 р….З обвалів випав череп дитини