Пимоненко М.К. Портрет О.М.Терещенка

Національний художній музей України Ж-270

Пимоненко М.К. Портрет Олександра Миколайовича Терещенка.

1910 р. Полотно, олія. Розміри 108: 82 см.

Стан твору: вгорі біля лівого верхнього краю – група зигзагоподібних подряпин і горизонтальна втрата 0,3х1 см. По лівому краю потертість, посередині – 2 дрібні подряпини на зображенні книг, вертикальна 0,7 см і діагональна 0,5 см. Біля лівого нижнього кута від лівого краю 2 скісні подряпини бл. 1 і 2 см. В лівій нижній частині біля лівого нижнього кута 2 горизонтальні подряпини 2,5 і 3,5 см. У правому нижньому куті по нижньому краю область потертості з втратами, дрібними подряпинами і деформацією полотна 1,5х8 см, ближче до кута – втрата з пошкодженням основи бл. 0,5х0,4 см. По правому краю потертість, по середині правого краю – діагональна подряпина 3,5 см, нижче від неї відходить подряпина 1,5 см. Біля лівого вуха – сліди мушиних засидок. По верхньому краю потертість з втратами в правому верхньому куті (область їх розташування бл. 3х8 см, ближче до середини по верхньому краю кілька дрібних втрат, по середині по верхньому краю – втрата верхнього шару фарби 0,3 см, від неї неглибока вертикальна подряпина лаку 4 см, зліва від неї подряпина в формі перевернутої літери „П” з довжиною сторін 1,8х0,8х1,5 см.

12 липня 2007 р. Фото М.І.Жарких.