Суми м

Суми м

Перша згадка: 25.06.1655 р. 100 родин із м-ка Ставища Білоцерківського полку на чолі з отаманом Герасимом Кондратьевим одержали дозвіл оселитись на р.Пслі біля р.Сум [Історія міст і сіл УРСР: Сумська область. – К.: 1973 р.].

Верховна Рада України постановляє (15.09.2015, № 681-VIII): 1. Змінити межі міста Суми і Сумського району Сумської області, збільшивши територію міста на 753,58 гектара земель, у тому числі за рахунок 178 гектарів земель, що знаходяться у віданні Піщанської сільської ради Ковпаківського району міста Суми, 172,68 гектара земель – Червоненської сільської ради Сумського району, 402,90 гектара земель – Сумської міської ради, та затвердити територію міста Суми загальною площею 9538,58 гектара, територію Сумського району загальною площею 185357,32 гектара. 2. Встановити межі міста Суми та відповідні межі Сумського району Сумської області згідно з додатком.

Цифрова карта міста: .

На Сумщині стало менше відразу на двох «Іллічів» (23.02.2014)

Увечері 22 лютого пам’ятник Леніну, давно «виселений» з центральної площі міста на околицю Сум, було повалено. За отриманою нами інформацією – прихильниками політичної партії «Свобода» та громадянами, які цю ідею підтримують.

Список літератури – на сайті «».