2008 р. Завершилася реконструкція храму-усипальні Богдана Хмельницького

Ігор Ткаченко

Дата: 17.06.2008

У Суботові на Черкащині, який із середини XVII сторіччя був містом козацького полку й резиденцією Богдана Хмельницького, завершилася реконструкція Іллінської церкви. Про це повідомив заступник начальника управління капітального будівництва обласної державної адміністрації Анатолій Овчаренко. На реконструкцію храму було виділено 5 млн. грн. Церква була побудована в 1653 році. На її подвір’ї звели підсобне приміщення, облаштували експозицію залишків замку родини Хмельницьких.

На сьогодні тут працюють 20 будівельників. За словами Віктора Гуглі, завідувача відділу “Суботівський історичний музей” Національного історико-культурного заповідника “Чигирин”, тривалий час церква була родовою усипальнею родини Хмельницьких. За легендою, саме тут поховано тіло гетьмана.