2008 р. У музеї Бандери поставлять криївку

Ігор Мудрик

Дата: 03.09.2008

У селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківщини триває відбудова резиденції родини Бандерів. Роботи мають завершити до Дня створення Української повстанської армії – 14 жовтня. У Старому Угринові жив батько провідника ОУН-УПА отець Андрій Бандера. Він служив парафіяльним попом.

– Будівля має бути автентичною, відповідно до знімку резиденції періоду 20-30-х минулого століття, як і внутрішній інтер’єр: меблі, речі побуту тогочасного помешкання сільського інтелігента, – розповідає голова облради Ігор Олійник.

В експозиційних залах музею поставлять макет повстанської криївки за планом дизайнера з Києва Андрія Гайдамахи. Приведуть до ладу кам’яну пивницю. Перед будівлею облаштують стоянку для авто. Відремонтують під’їзну дорогу.

Джерело: “Газета по-українськи”