Музей С.Бандери

2008 р. До 100 річчя Степана Бандери в Старому Угринові на Прикарпатті відновлять родинну…

2008 р. До 100 річчя Степана Бандери в Старому Угринові на Прикарпатті відновлять родинну хату провідника ОУН та відтворять криївку

Дата: 18.04.2008

Робоча група науковців Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника оприлюднила рецензію на проект ескізно-структурного плану реекспозиції Історико-меморіального музею Степана Бандери в селі Старий Угринів Калуського району. Він передбачає відбудову у повному обсязі будинку плебанії, де мешкала родина місцевого священика Андрія Бандери, з відтворенням інтер’єру кімнат плебанії (резиденції. – ЗІК.). На території цього села відтворять криївку, в якій у післявоєнні роки героїчно загинула група місцевих підпільників. Про це ЗІКу повідомили у прес-службі голови облради.

Сьогодні, 18 квітня, спільно з постійною комісією Івано-Франківської обласної ради з питань інформаційної політики, діяльності ЗМІ і свободи відбулося чергове засідання оргкомітету з підготовки до відзначення на теренах Прикарпаття 100-річчя від дня народження Степана Бандери.

На комісії, під головуванням першого заступника голови облради Зіновія Береговського і заступника голови ОДА Василя Гладія, йшлося і про проект ремонтно-реставраційних робіт староугринівського Історико-меморіального музею Степана Бандери, про плани з благоустрою прилеглої території, добудову кімнат, облаштування огорожі навколо території меморіального комплексу та її озеленення.

На літо планується поїздка групи музейних працівників, науковців і журналістів з ОТБ Галичина” до Мюнхена (Німеччина) з метою пошуків матеріалів та зняття фільму про життя Провідника ОУН Степана Бандери в закордонні.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»