2007 р. Музеєм Степана Бандери у Старому Угринові знову опікуватиметься Івано-Франківська ОДА

Дата: 23.10.2007

На останньому засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, комунальної власності та приватизації під головуванням заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василя Бруса було розглянуто питання: «Про передачу історико-меморіального музею Степана Бандери». Про це 22 жовтня власкору ЗІКу повідомили у прес-службі голови обласної ради.

Після нетривалого обговорення комісія вирішила погодитись з пропозицією Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника щодо передачі історико-меморіального музею Степана Бандери в селі Старий Угринів Калуського району на баланс головному управлінню туризму і культури облдержадміністрації.

Довідка ЗІКу

Історико-меморіальний музей Степана Бандери розташований на подвір’ї маєтку Староугринівської садиби, збудованої у 19-20 столітті, де 1 січня 1909 року народився майбутній лідер ОУН Степан Бандера. У 1996 році музей було підпорядковано управлінню культури ОДА.

У 1998 році розпочато будівництво сучасного музейного приміщення, реконструкцію існуючих приміщень музею. У грудні 2000 року було урочисто відкрито меморіальну будівлю експозиційно-виставкового призначення.

Відповідно до рішення обласної ради від 22 грудня 2002 року музей Степана Бандери передано на баланс Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника в якості навчально-виховного підрозділу.

Джерело: «Західна iнформаційна корпорація»