Великосілля с

Перша згадка: 1539 р. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Мешканці старого села Нанчілки в 1555 р. кинули старі землі і перейшли на нові. В зв’язку з цим нове село почало називатись Нанчілкова Воля [Жерела до історії України – Русі. – Т. 1. – С. 234].

Кор[олева] Бона доручає Ілі Нанчулу заснувати нове село Нанчулів і надає йому в нім війтівство. 10 жовтня 1553 р,

Кор[оль] Жиґимунт Авґуст потверджує сю грамоту на прохання братів Федора, Прокопа й Ілі з с. Нанчулової Волі та позволяє поставити в нім церкву, а парафію надає найбільш до того здатному з братів. 4 липня 1558 р.

[Грушевський М. С. Сторінка з історії українсько-руського сільського духовенства (1899 р.), ].

Указ Президії ВР УРСР від 7 травня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Дрогобицької області»: село Нанчілка Велика іменувати село Великосілля і Нанчілко-Великівську сільську Раду – Великосільська.

Тартак кін.19 ст. із с.Великосілля Старосамбірського району Львівської обл. в Музеї народної архітектури у Львові.