Старий Самбір м

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1375 р. Замок існував у кін.15 ст. В 1553 р. надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Верховна Рада України постановляє (08.07.1999, № 875-XIV): Включити у межі міста Старий Самбір Старосамбірського району Львівської області 300,8 гектара земель Старосамбірської міськради та 9,3 гектара земель Стрільбицької сільради Старосамбірського району і затвердити межі міста загальною площею 704,1 гектара.

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 11 ст.; 1553 р. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Кор[олева] Бона позволяє самбірському «попу» Ігнату передати свою парафію зятю Івану Дяку і записує на нім для того Івана 16 зл[отих]. 20 січня 1554 p.

Кор[оль] Жиґимонт Авґуст потверджує сю грамоту для Івана Дяка, забезпечуючи йому парафію до віку. 20 серпня 1558 р.

[Грушевський М. С. Сторінка з історії українсько-руського сільського духовенства (1899 р.), ].

Список літератури – на сайті «».