Добромиль м

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1374 р. – кн.Владислав Опольський надав Гербуртам землі по річках Вирва і Стрвяж, в т.ч. і Добромиль. Костел збудовано за Андрія Гербурта, десь в кін.15 – на поч.16 ст. В 1566 р. надано магдебурзьке право. Мури міста збудовано за Станіслава Гербурта, біля 1566 р. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Верховна Рада України постановляє (11.07.2001, № 2642-III): Включити у межі міста Добромиль Старосамбірського району Львівської області 419,5 гектара земель Добромильської міськради і 4,2 гектара земель Солянуватської сільради Старосамбірського району та затвердити межі міста загальною площею 736,5 гектара.

Юра Мартинович У Добромилі міський арсенал, який старший за львівський, розвалюється на очах (21.03.2018) Читайте більше тут:

Список літератури – на сайті «».