^Старосамбірський район

Добромиль м

Перша згадка: 1374 р. – кн.Владислав Опольський надав Гербуртам землі по річках Вирва і Стрвяж, в т.ч. і Добромиль. Костел збудовано за Андрія Гербурта, десь в кін.15 – на поч.16 ст. В 1566 р. надано магдебурзьке право. Мури міста збудовано за Станіслава Гербурта, біля 1566 р. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Верховна Рада України постановляє (11.07.2001, № 2642-III): Включити у межі міста Добромиль Старосамбірського району Львівської області 419,5 гектара земель Добромильської міськради і 4,2 гектара земель Солянуватської сільради Старосамбірського району та затвердити межі міста загальною площею 736,5 гектара.

Вкладені елементи

Замок 16 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 28]. 	Замок 16 ст.…
Замок (+)
Головний фасад [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 209] 	Ратуша 18 ст. [Постанова Ради міністрів…
Ратуша
В монастирі знаходились картини ченця-василіянина Йосафата Кохановського (маляра-аматора): “Облога Почаєва” (мальована в 1755 р.) та портрет…
Монастир василіян (+)
Світлина І. Синкальського 1991 р. Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 127. 	Церква св.духа 1848 р.…
Церква св.духа