2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Рисунок Ю. Дубика. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 27.

Стаї. Церква св. арх. Михайла

Дерев’яна тризрубна одноверха церква, збудована 1760 року коштом громади й дідича Йосифа Закаслевського на місці старої. Дерево для неї купували у великомостенських лісах. У 1905 році храм поновили й прибудували до вівтаря захристію. Належала до однобанних церков галицького типу. Складалася з квадратової нави, вужчого прямокутного бабинця й рівноширокого бабинцю гранчастого вівтаря. Наву покривала велика шоломова баня з ліхтарем і маківкою, поставлена на низький світловий восьмерик, гребені п’ятисхилого даху вівтаря й двосхилого причілкового – бабинця сягали середини восьмерика над навою. Будівлю оперізувало вузьке піддашшя. У 1946 році церкву спалили поляки.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 704.