Сокальський район

Угнів м

Перша згадка: 1360 р. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Угнівський деканат, як і деякі інші в цій частині Галичини, € перетятий польсько-українською границею. По польському боці опинилося 16 церков з 13,400 вірними, з яких під сучасну пору залишилося ще вісім. Шістьма з них користуються поляки римо-католики, одна стоїть неужитком, хоч у відносно доброму стані, а одна запущена і кожної хвилини може завалитися.

Джерело: Іванусів О. Церква в руїні. – St. Catharines, 1987, с. 292.

Вкладені елементи

Костел 17 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 57]. 	Костел 17 ст.…
Костел Успіння (+)
Церква Рідзва богородиці 1780 р., відновлена в 1860, 1904 рр. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 242]. 	Церква Різдва 18 ст. [Пам’ятники…
Церква Рідзва богородиці (+)
2007 р. У найменшому місті України – Угневі – багато дерев