Сокальський район

Белз м

В кін.15 ст. був дерев’яний, обмазаний глиною замок. В 1620 р. збудовано потрійні вали. Ратуша 17 ст. Синагога і палати рабина – підірвані в 1944 р. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Державний історико-культурний заповідник у м. Белз [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 11.
Деканат у складі Перемиської єпарії
Белзький і Варяжський деканати мали 14 церков, що залишилися на польському боці. З цих 14 церков, які обслуговували 7700 парохіян, залишилося лише…
Картосхема польської частини деканату за О.Іванусівим
Городище літописного міста Белз – пам’ятка археології (Київська Русь) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення…
Городище літописного міста Белза (+)
Башта 1606 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 57]. 	Башта 1606 р.…
Башта (+)
Костел та монастир домініканців 16 – 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956…
Кляштор домініканок (+)
Церква 17 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 57]. 	Церква 17 ст.…
Церква св.Параскеви П’ятниці (+)
Світлина І. Синкальського 1992 р. Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 14. 	Каплиця св.Стефана на передмісті…
Церква св.Стефана
Богородиця з пророками. Ікона поч. 16 ст.