Сколівський район

Плав’я с

Перша згадка: 1523 р. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Рішення про перейменування села Плаве на село Плав’я прийняла Львівська обласна рада 19.09.1989 р. Дата опублікування 01.10.1989 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 43, стор.617).

Виконавчий комітет Львівської обласної Ради народних депутатів рішенням від 19 вересня 1989 року в окремих районах уточнив назви населених пунктів: у Сколівському районі села Плаве Плавської сільради на Плав’я.

Шпихлір поч. 20 ст. із с.Плаве Сколівського району Львівської обл. в Музеї народної архітектури у Львові.

Стаєнка кін. 19 ст. із с.Плаве Сколівського району Львівської обл. в Музеї народної архітектури у Львові.

Церква св.Михаїла
Церква св.Михаїла
Церква св. Іоана Хрестителя
Рисунок Антона Вариводи (Краків), 26.04.1936 р. picasaweb.google.com 	1894 Dwelling, Plavye (Plawie). Southern view of the main entrance showing…
1936 р. Хата. Фрагмент фасаду
2009 р. На Львівщині знайдено досі невідоме захоронення УПА