Неаполь Скіфський

Неаполь Скіфський

Розмір зображення: 1951:1129 піксел

Неаполь Скіфський: городище, некрополі (між вулицями Археологічною та Батаєва) – пам’ятка археології (ранній залізний вік, скіфська культура) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Археологічний комплекс “Неаполь Скіфський”: городище і некрополі (між вулицями Археологічною та Батаєва) – пам’ятка археології (9 ст. до н.е. – 4 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Література про Неаполь Скіфський в «».

[1990 р.] Паспортна інформація
[1990 р.] Паспортна інформація (+)
2008 г. Неаполь Скифский, городище
2008 г. Неаполь Скифский, городище (+)
2011 р. Скіфський “парк історії”
2011 р. У Криму створять історико-археологічний заповідник “Неаполь Скіфський”
Рельеф с изображением всадника. 	II в. до н. э. 	Мраморовидный известняк. Высота 2,15 м. 	Найден на городище Керменчик (Неаполь Скифский) в Крыму в…
Рельєф із зображенням вершника (+)
Рельєфне зображення скіфських царів Скілура і Палака з Неаполя Скіфського. I ст. до н. е. Музей скульптури Академії художеств СРСР в Ленінграді. …
Царі Скілур і Палак
Кулон у формі палиці Геракла 	Греція. 3..4 ст. н.е. 	Золото, паста, скло. Висота 4.6 см, діаметр 0.5 – 1 см. 	Неаполь Скіфський (біля Симферополя).…
Кулон у формі палиці Геракла
Статуетка одного з Діоскурів (частина парної композиції) з Неаполя Скіфського. II-І ст. до н. е. Бронза. Висота 11,8 см. Сімферополь, відділ…
Статуетка одного з Діоскурів (+)
Мавзолей