Церква св.Пантелеймона

Розмір зображення: 800:651 піксел

Церква Пантелеймона 13 – 16 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 78].

Церква Пантелеймона 13 – 16 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Церква св.Пантелеймона 1200 р. і дзвіниця 1611 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Городище із спорудою кам’яної церкви Св. Пантелеймона – пам’ятка археології (9 – 13 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Шевченкове. Церква Пантелеймона: орієнтація вівтаря 90°, на околиці села, до вулиці – С3, дзвіниця – С3. Спостереження М.І.Жарких, 17 липня 1993 р.

Довідка на сайті

Ольга Романська Храм ховає таємниці. Що нового знайшли археологи у церкві Пантелеймона на Прикарпатті (12.10.2019 р.)

Благоустрій, який зробили до 1100-ліття Галича у 1998 році, дуже помпезний, великі площі вкладені сучасною міською плиткою. Але ця плитка навколо церкви не відображає її історичної суті.