^Пам’ятки міста

Костел св.Флоріана Шарого

Розмір зображення: 800:755 піксел

Костел св.Флоріана Шарого засновано наприкінці 16 ст. (фундатор Ян Замойський) [Ульяновський В.І. Історія церкви та релігійної думки в Україні. – К.: Либідь, 1994 р., т. 2, с. 138]. Костел св.Флоріана збудований у 1595 р. Я.Замойським. Зруйнований у 1648 р., відбудованоий у 1717 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 731 – 733]. Парафіальний костел існував у 1772 р. [Litak S. Kościół łaciński w Polsce około 1772 r. – Rzym-Lublin: 1991.]. Парафія діяла в 1850 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 38].

Костел 1595 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 13].

Костел 1595 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Костел 1595 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Комплекс костелу св.Флоріана Шарого 16 – 19 ст. (вул.К.Маркса, 100). Брама 18 ст. Фонтан 18 – 19 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

1988 г. По восточному Подолью
1988 г. По восточному Подолью (+)